Despre autor

Cristiana Cobliş

Membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Traducătorilor din România din 2004, şi-a început cariera ca director de marketing într-o companie internaţională, revenind în 2001 la prima pasiune, traducerea. În ultimii zece ani, s-a dedicat profesiei de traducător, specializându-se în domeniile marketing, financiar, acquis communautaire, dar şi literatură pentru copii, şi oferind servicii de traducere, revizie, localizare web şi subtitrare. Este licenţiată în traducere şi interpretariat, continuându-şi studiile, în 2005, cu un masterat în administrarea afacerilor. Din 2008, este secretar şi webmaster în Consiliul Director al FIT Europe. Din 2010, reprezintă ATR în cadrul grupului de lucru pentru dezvoltarea profesională continuă al FIT Europe. Redactor al ATR Blog din 2008 şi autor al studiului „Tendinţe de evoluţie a pieţei de traduceri din România”. Formator autorizat de CNFPA, Cristiana a organizat şi susţinut numeroase prezentări şi sesiuni de formare pentru traducători.

Topul articolelor de pe site-urile ATR
Topul articolelor de pe site-urile ATR

Numărul vizitatorilor pe site-urile administrate de ATR a rămas constant de la ultima ediţie a acestui top, cu uşoare scăderi pe durata verii.

Cele mai populare pagini pe site-ul ATR

 1. Pagina de Aderare a preluat conducerea cu 10262 de vizualizări
 2. ATR Blog – serviciu de informare gratuit – 8922 de vizualizări
 3. Codul deontologic al ATR – 8171 de vizualizări
 4. Studii de piaţă elaborate de ATR – 8091 de vizualizări
 5. Ghid pentru cumpărătorii de servicii de traducere – 8016 vizualizări
 6. Seminarul virtual gratuit „Care sunt beneficiile aderării la Asociaţia Traducătorilor din România?” – 7805 vizualizări
 7. Conferinţa „Tehnologia în traduceri 2011” – 6727 de vizualizări
 8. Misiunea ATR – 6385 de vizualizări
 9. Beneficii ale membrilor ATR – 5590 de vizualizări
 10. Publicaţii ATR – 5522 de vizualizări

Mai multe pagini ale site-ului asociaţiei au fost recent completate. De asemenea, semnalăm membrilor ATR publicarea unei bogate pagini de Întrebări frecvente cu secţiuni privind aderarea, categoriile de membri şi plata cotizaţiilor. Pagina va fi completată cu noi secţiuni, pe măsură ce acestea sunt elaborate de către membrii Consiliului Director.

Cele mai populare articole pe ATR Blog 

 1. Persoanele fizice autorizate (PFA) pot avea angajaţi
 2. Gramatica limbii engleze (9 volume)
 3. Anunţ de licitaţie: traducerea de reglementări tehnice
 4. Stagii de traducere remunerate la Parlamentul European (începere din 1 aprilie)
 5. Nu se mai scrie corect limba română
 6. Online Summer School 2011: Il Futuro della Professione
 7. 5th edition of the Introduction to Terminology Online Course
 8. Cuvinte frumoase despre învăţarea limbilor străine
 9. Ziua Internaţională a Traducătorilor 2011 – Traducerea: o punte între culturi
 10. Limba română trebuie să fie o pasiune…

ATR Blog, blogul Asociaţiei Traducătorilor din România, a fost nominalizat şi în acest an în competiţia internaţională „Top 25 language Professionals Blogs 2011”, clasându-se pe locul 11. Competiţia a fost mult mai strânsă decât anul trecut, numărul de voturi fiind de câteva ori mai mari faţă de ediţia anterioară. ATR Blog, creat în 2008, se apropie de pragul impresionant de 500 de articole, organizate în 15 pagini, 28 de categorii şi 972 de cuvinte-cheie. Numărul comentariilor la articolele de pe ATR Blog a crescut în ultimele luni, fapt care denotă interesul cititorilor fideli ai ATR Blog. Mulţumim tuturor celor care au susţinut ATR Blog în această competiţie!

Traficul şi numărul vizitatorilor pe site-ul revistei ATR Flash a crescut continuu de la publicarea primului număr, în ianuarie 2011. Cititorii revistei demonstrează o fidelitate deosebită, înregistrându-se în medie 7 vizite / vizitator. Cititorii revistei consultă în medie 5 pagini / vizită, un procent de 7,5% dintre vizitatori petrecând pe site-ul ATR Flash peste 30 minute (jumătate dintre aceştia chiar peste o oră). Sperăm ca în numerele viitoare să putem oferi cititorilor revistei un top al articolelor publicate pe ATR Flash.

Pagina de Facebook a ATR se apropie de 1000 de abonaţi, iar numărul de vizualizări a depăşit 120.000 în ultimele şase luni.

În încheiere, vă invităm să fiţi alături de ATR pe următoarele platforme:


Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.